Velkommen til Kvia Gruppen

Vi er i dag en solid aktør innen bygg, anlegg og eiendom

Kvia Gruppen består av 9 selskaper med tilsammen 150 ansatte og omsetter samlet sett for mellom 250–300 millioner kroner. Per i dag har vi hovedkontor i Stavanger og avdelinger på Nærbø, Strand, Hjelmeland og i Egersund – men vi påtar oss oppdrag i alle deler av landet. Vi er i stadig vekst og vurderer fortløpende etablering av nye avdelinger eller selskaper.

I tillegg til totalentrepriser, oppdrag i bygg- og anleggsbransjen og bemanningstjenester satser Kvia Gruppen også innen utvikling av næringseiendommer og boligbygging – både eneboliger og større leilighetsprosjekter.

Slagordet vårt har røtter i den jærske arbeidsmoralen:

“Me he vanvittig flinke folk så gjær en skikkelige jobb!”

HISTORIEN KORT FORTALT:

Fra to gründere til et konsern

Kvia Gruppen har sine røtter i det som i mange år het Entreprenørfirma Kvia A/S. For oss er det viktig at vi har en historie og lang erfaring å bygge på, samtidig som vi skal videreutvikle driften. Her får du en kort oversikt over hvordan det hele startet og hvordan veien har vært frem til i dag.

1983

Denne unge jærbuen hadde en drøm om å skape noe…

I 1983 startet Olav Kvia og Harald Gudmestad et firma sammen. Firmaet fikk ikke uventet navnet Kvia & Gudmestad, og ble drevet hjemmefra, nærmere bestemt et lite kontorhjørne på soverommet hos Olav. Kjelleren i huset fungerte som oppbevaringssted for verktøy. I løpet av 1 år var firmaet allerede oppe i 9 ansatte, og etter 4 år flyttet Kvia & Gudmestad inn i nytt bygg på Bjorhaug.

1989

Olav tok over

I 1989 tok Olav over hele eierskapet i firmaet, og navnet ble etter hvert endret til Entreprenørfirma Kvia AS. I starten var arbeidsoppgavene i stor grad knyttet til betongarbeid for landbruk og bolig.

1990-tallet

Fra betong til bygg

Utover på 1990-tallet utførte Entreprenørfirma Kvia AS de aller fleste typer betongarbeid, for eksempel oppgaver relatert til husgrunner, plattinger, industrigulv, elementmontasje, trapper over flere etasjer, badebasseng og mye mer. Firmaet innbefattet også tømrere som effektivt og grundig tok seg av blant annet innredning av kontorlokaler, landbruksbygninger og andre typer tømreroppdrag.

2000-tallet

Totalentreprenøren

Entreprenørfirma Kvia opparbeidet seg etterhvert solid erfaring og kompetanse som totalentreprenør og ble en anerkjent aktør i den lokale bygg- og anleggsbransjen. Tømmer- og betongarbeidet ble organisert i egne datterselskaper.

2019

Atle overtar og etablerer Kvia Gruppen

I 2019 leverte Olav stafettpinnen videre til sønnen Atle. Han har «gått gradene» i entreprenørselskapet og samtidig etablert egne selskaper innen bemanning og eiendom. Etter overtakelsen av entreprenørselskapet var det naturlig å samle selskapene under en felles paraply – Kvia Gruppen.

Målet er å sikre en rasjonell og lønnsom drift og fortsette å være en trygg og attraktiv arbeidsplass for de ansatte.

I tillegg til totalentrepriser, oppdrag i bygg- og anleggsbransjen og bemanningstjenester satser Kvia Gruppen også innen utvikling av næringseiendommer og boligbygging – både eneboliger og større leilighetsprosjekter.